UNUTARNJE ŽBUKE

Žbuke koje imaju funkciju obrade, dekoracije, zaštite i izravnavanja unutarnjih zidova. Omogućuju dodatno uređivanje i obradu drugim materijalima te osiguravaju glatkoću površine.

BK-BRIV UNIVERZAL

PLEMENITA MINERALNA ŽBUKA


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena: 

Plemenita mineralna tankoslojna žbuka navapneno-cementnoj osnovi, tipa EdelPutz.

Namijenjena za sve fino izravnane podloge od vapneno-cementne i cementne žbuke za unutarnju primjenu.

Priprema i nanošenje: Priprema se vrši dodavanjem praha u 25-28% vode uz neprekidno miješanje do potpune homogenizacije. Preporuča se 24 sata prije žbukanja na podlogu nanijeti BK-Grund Universal.Žbuka se nanosi čeličnom gletericom u debljini najkrupnijeg zrna a konačni izgled se postiže naknadnim operacijama, prema želji kupca, dok je nanešena masa još vlažna i obradiva.

Potrošnja: Prikazano u tablici.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama. Pakiranje: 25 kg.

PROIZVOD GRANULACIJA

veličina zrna

ZARIBANA (rajb) struktura

okvir. potroš. na m2

PUNA (ful) struktura

okvir. potroš. na m2

Posebno fino zrno 1,0 mm / 2,5 kg
Fino zrno 1,5 mm 2,5 kg 3,0 kg
Srednje fino zrno 2,0 mm 3,0 kg 3,5 kg

[/read]

  BK-IN PLAST

  TEKUĆA AKRILATNA ŽBUKA ZA UNUTARNJE ZIDOVE


  [read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Strukturna podloga namijenjena za premazivanje vapnenih, vapneno-cementnih i cementnih podloga radi kvalitetnijeg prianjanja silikatne dekorativne žbuke i boja. Mogućnost toniranja u nijansi završnog sloja.

  Priprema i nanošenje: Podlogu prije upotrebe razrijediti s 15-20% vode i dobro promiješati. Na­nošenje silikatne podloge se vrši valjkom ili četkom. Može se koristiti u interijerima i eksterijerima. Vrijeme sušenja min. 24 sata.
  Temperatura primjene: Od +5 do +25°C. Ne raditi po izravnom suncu, kiši ni jakom vjetru.
  Potrošnja: Oko 0,2-0,25 kg/m2 ovisno o upojnosti i hrapavosti podloge.
  Rok trajanja: Do 12 mjeseci, u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
  Pakiranje: 8 i 25 kg. [/read]

  BK-IN KUL

  DEKORACIJSKA MOZAIČNA ŽBUKA ZA UNUTARNJU UPOTREBU


  [read more=”Više” less=”Zatvori”] Primjena:

  Dekoracijska mozaična žbuka koristi se za obradu unutarnjih zidnih površina, hodnika, stupova i detalja koje treba posebno istaći. Idealan za kuhinje i kupaonica. Proizvod nije pogodan za primjenu na svježim gipsanim žbukama i vlažnim površinama. Mozaičnu žbukuje moguće nanositi na fine cementne žbuke, ravne betonske površine, gips-kartonske ploče i sl.

  Priprema i nanošenje: Prije nanošenja masu dobro promiješati, da zapjeni. Podloga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, ravna i čista. Prije ugradnje BK-IN Kul-a preporuča se podlogu premazati BK-Acryl-om ili BK-Fas Acryl-om u bijeloj boji. Nanošenje se vrši čeličnom gletericom, odozdola prema gore u 50 % većoj debljini od veličine zrna. Nanešeni sloj je potrebno dobro poravnati gletericom radi eliminiranja vidljivih praznina između zrna mramora. Kada se nanos djelomično osuši površinu ponovno zagladiti.

  Granulacija: (veličina zrna): 1,0 mm.

  Potrošnja: Oko 3 kg/m2.

  Rok trajanja: 18 mjeseci, u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

  Pakiranje: 25 kg

   [/read]

  BK-DEKOR

  MASA ZA “ŠPANJOLSKI ZID”


  [read more=”Više” less=”Zatvori”]

  Primjena: Mineralna tankoslojna žbuka namijenjenadekoraciji unutarnjih površina

  (masa za “ŠPANJOLSKI ZID”).

    

  Priprema i nanošenje: Priprema se vrši dodavanjem oko 40% vode u prah uz neprekidno miješanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim je još jednom dobro izmiješati. Nanošenje se vrši na zdravu i čistu podlogu, pomoću metalne gleterice. Završna obrada se vrši valjkom od spužve, gume ili plastike ovisno o željenoj strukturi.

  Potrošnja: Kreće se od 2-3 kg/m2, ovisno o željenoj strukturi i kvaliteti podloge.

  Rok trajanja: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhojprostoriji na paletama.

  Pakiranje: 25 kg.[/read]

  BK-IN KUL BRILIANT

  DEKORACIJSKA MOZAIČNA ŽBUKA SA SVJETLUCAVIM DODACIMA ZA UNUTARNJU UPORABU


  [read more=”Više” less=”Zatvori”]  Primjena: Dekoracijska mozaična žbuka sa svjetlucavim dodacima za unutarnju upotrebu. Koristi se za obradu zidnih površina, hodnika, stubišta, stupova i detalja koje treba posebno istaći. Pogo­dna je i za površine pod halogenom rasvjetom. Idealan za kuhinje i kupaonica. Proizvod nije pogodan za primjenu na svježim gipsanim žbukama i vlažnim površinama. Mozaičnu žbuku je moguće nanositi na fine cementne žbuke, ravne beton­ske površine, gips-kartonske ploče i sl.

  Priprema i nanošenje: Prije nanošenja masu dobro promiješati, da zapjeni. Pod­loga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, ravna i čista. Prije ugradnje BK-IN Briliant-a preporučase podlogu premazati BK-Acryl-om ili BK-FAS Acryl-om u bijeloj boji. Nanošenje se vrši čeličnom gletericom, odozdo prema gore u 50 % većoj debljini od veličine zrna. Nanešeni sloj je potrebno dobro poravnati gletericom radi eliminiranja vidljive praznine između zrna mramora. Kada se nanos djelomično osuši površinu ponovno zagladiti.

  Granulacija (veličina zrna): 1,0 mm.

  Potrošnja: Oko 3 kg/m2.

  Rok trajanja: Do 18 mjeseci, u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

  Pakiranje: 25 kg.[/read]

   
  O NAMA

  U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

  Zadnje objave

  JAVITE NAM SE

  Tel. : 01/2001-204
  E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
  E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

  Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
  E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr