STROJNE ŽBUKE

Strojne žbuke služe za prekrivanje neuglednih betonskih ili ciglenih površina te imaju estetsku i zaštitnu funkciju. Sakrivaju nepravilnosti i izglađuju površinu, a prednost strojnog žbukanja nad ručnim je brzina i ravnomjernost nanošenja. Kod strojnih žbuka nema fuga, rupa ili tragova popravljanja.

BK-MAL 120

Cementna špric žbuka


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Cementna špric žbuka za ručnu i strojnu primjenu na vanjskim i unutarnjim zidovima od cigle, blokova, siporeks blokova i betona. Ujednačava upojnost podloge i daje hrapavu površinu, te poboljšava prionjivost prije nanošenja strojne žbuke BK-Mal 220 ili BK-Mal 420.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi špric žbuka mora biti čvrsta, čista, suva bez slabo vezanih dijelova. Upojne podloge je potrebito navlažiti ili premazati BK-Nivelator-om prije nanošenja. Priprema se vrši intenzivnim miješanjem praha s oko 23-25% vode do potpune homogenizacije. Žbuku ostaviti da odstoji 10 min, a prije upotrebe još jednom promiješati, pa nanositi na podlogu ručno ili strojno. Žbuka se najčešće nanosi strojno ili ručno, zidarskom grabilicom ili špahtlom. Nanošenje se obično obavlja u dvije faze, metodom svježe na svježe, gusjeničasto strojno na prethodno pripremljenu podlogu u debljini po potrebi max.10 mm. Nakon nanošenja na zid, špric žbuka se ne izravnava, već se površina ostavlja grubom, kako bi se preko njega mogla nanositi druga vrsta žbuke. BK-Mal 120 nije namijenjen popunjavanju rupa na podlozi. Žbuka se mora stvrdnjavati jednakomjerno. Izravno zagrijavanje žbuke se ne preporuča.
Optimalna temperatura zraka i podloge pri ugradnji je između +5°C i +30°C. Žbuku treba zaštititi od prebrzog isušivanja. Direktno zagrijavanje žbuke nije dozvoljeno jer žbuka se mora stvdnjavati ravnomjerno. U slučaju izrazito visokih temperatura poželjno je žbuku održavati vlažnom tijekom 48 h.

Vrijeme sušenja žbuke prije daljnje obrade iznosi min. 10 dana po cm debljine žbuke.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

8- 12 kg/m2.

Pakiranje

30 kg.

[/read]

BK-MAL 220

Cementno vapnena strojna žbuka


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Cementno-vapnena žbuka za strojnu i ručnu primjenu na unutrašnjim zidovima od cigle, blokova, siporeks blokova i betona. Proizvod je primjenljiv za mokre čvorove, kao i za površine na kojima će se postavljati keramika.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi žbuka mora biti čvrsta, čista i otprašena, bez slabo vezanih dijelova i masnih mrlja. Zatvaranje rupa, fuga, električnih otvora treba završiti prije početka žbukanja. U slučaju nanošenja žbuke na betonske ili druge glatke površine potrebno je na podlogu nanijeti BK-Beton Kontakt u cilju poboljšanja prijanjanja žbuke. U slučaju visokoupojnih, poroznih podloga (npr.siporeks blokovi) potrebno je na podlogu nanjeti BK-Nivelator radi spriječavanja nejednakomjernog sušenja i pucanja žbuke. U slučaju značajnih neravnina na površini, potrebno je prethodno nanjeti BK-Mal 120. Priprema se vrši intenzivnim miješanjem praha s oko 22-24% vode do potpune homogenizacije. Žbuku nanositi strojno gusjeničasto u debljini od minimalno 10 mm, a maksimalno 25 mm. Poslije toga žbuku razvući H-letvom, podrezati, filcati i zagladiti. Kod potrebitih većih debljina žbuke potrebno je kontinuirano nanositi žbuku po principu svježe na svježe do potrebne debljine (max.40 mm). Žbuka se mora stvrdnjavati jednakomjerno. Izravno zagrijavanje žbuke se ne preporuča.

Temperatura primjene: +5°C i +30°C. Žbuku treba zaštititi od prebrzog isušivanja.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 11-12 kg/m2/cm debljine.

Pakiranje

30 kg.

[/read]

BK-MAL 320

Gipsano vapnena žbuka


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Gipsano-vapnena žbuka za strojnu i ručnu primjenu na unutrašnjim zidovima od cigle, blokova, siporeks blokova i betona. Proizvod nije primjenljiv za mokre čvorove, kao i za površine na kojima će se postavljati keramika.

Priprema i nanošenje

P

Podloga na koju se nanosi žbuka mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih dijelova, masnih mrlja i sl. Zatvaranje rupa, fuga, električnih otvora treba završiti prije početka žbukanja. U slučaju nanošenja žbuke na betonske ili druge glatke površina potrebno je na podlogu nanijeti BK-Beton Kontakt u cilju poboljšanja prianjanja žbuke. U slučaju visokoupojnih, poroznih podloga (siporeks blokovi) potrebno je podlogu grundirati BK-Nivelator-om radi sprječavanja nejednakomjernog sušenja i pucanja žbuke. Priprema se vrši intenzivnim miješanjem praha s oko 30% vode do potpune homogenizacije. Žbuku nanositi strojno gusjeničasto u debljini od minimalno 10 mm, a maksimalno 25 mm. Poslije toga žbuku razvući H-letvom, podrezati, filcati i zagladiti. Kod potrebnih većih debljina žbuke potrebno je kontinuirano nanositi žbuku po principu svježe na svježe do potrebne debljine (max. 40 mm). Žbuka se mora stvrdnjavati jednakomjerno. Izravno zagrijavanje žbuke se ne preporuča.

Temperatura primjene: +5°C i +30°C. Žbuku treba zaštititi od prebrzog isušivanja. Tijekom faze sušenja i stvrdnjavanja nije dozvoljeno naknadno vlaženje žbuke.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 10-11kg/m2/cm debljine.

Pakiranje

30 kg.

[/read]

BK-MAL 420

Ojačana cementno-vapnena žbuka


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Cementno-vapnena žbuka izuzetne čvstoće za strojnu i ručnu primjenu na vanjskim zidovima od cigle, blokova, siporeks blokova i betona. Proizvod je primjenljiv za mokre čvorove, za površine na kojima će se postavljati keramika. Proizvod odlikuje visoka mehanička čvrstoća i dobra prionjivost na podlogu, pa je ova vrsta žbuke osobito pogodna tamo gdje će se naknadno postavljati teži zidni elementi.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se žbuka nanosi mora biti čvrsta, čista i suva, bez slabo vezanih dijelova i masnih mrlja. Zatvaranje rupa, fuga, električnih otvora treba završiti prije početka žbukanja. U slučaju žbukanja betonskih ili drugih glatkih površina potrebno je na podlogu nanijeti BK-Beton Kontakt u cilju poboljšavanja prianjanja žbuke. U slučaju jako upijajućih, poroznih podloga (siporeks blokovi) potrebno je na podlogu nanijeti BK-Nivelator da bi se spriječilo neravnomjerno sušenje i pucanje žbuke. U slučaju znatnih neravnina na površini, potrebno je prethodno nanijeti BK-Mal 120. Priprema žbuke se vrši intenzivnim miješanjem praha sa oko 22-24% vode. Žbuka nanositi strojno gusjeničasto u debljini od minimalno 10 mm, a maksimalno 25 mm. Nakon toga žbuku razvući H-letvom, podrezati, filcati i zagladiti. Kod potrebnih većih debljina žbuka potrebno je kontinuirano nanositi žbuku po principu svježe na svježe do potrebne debljine (max. 40 mm ). Žbuka se mora stvrdnjavati ravnomjerno. Direktno zagrijavanje žbuka nije preporučljivo.

Temperatura primjene: Od +5°C do +30°C. Žbuku treba zaštititi od prebrzog isušivanja.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 11-12 kg/m2/cm debljine.

Pakiranje

30 kg.

[/read]

BK-MAL 220 S

Cementno vapnena žbuka za obradu i manipuliranje unutarnjim zidovima od opeke, blokova, betona itd.


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene
BK-Mal 220 S je cementno-vapnena žbuka za obradu i manipuliranje unutarnjim zidovima od opeke, blokova, betona itd. Proizvod je prikladan za vlažne čvorove, potencijalno vlažne prostorije, kao i za površine na kojima će biti postavljena keramika.

Priprema i primjena
Podloga na koju se nanosi žbuka mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih dijelova, masnih mrlja i slično. Prikladne podloge su sve betonske površine (stare najmanje 2 mjeseca), cigla i blok zidovi i slično. Ispunjavanje većih praznina i izravnavanje u većim debljinama izvršiti istim proizvodom BK-Mal 220 S, koristeći višeslojnu prevlaku s pojačalom mrežastog sloja.
U slučaju primjene žbuke na zidovima od opeke i blokova, prethodna priprema podloge nije potrebna.
Zatvaranje širokih i dubokih spojeva, otvora od električnih i drugih instalacija treba biti dovršeno prije početka žbukanja. Priprema žbuke obavlja se mehanički, miješanjem suhe žbuke s 22-24% vode. Mort se najčešće primjenjuje u dvije faze, metodom svježe na svježe, svježe izrađene na prethodno pripremljenoj, suhoj podlozi u debljini min. 10 mm i maks. 25 mm. Nakon ugradnje, mort se poravna s H-letvom. Nakon određenog vremena, ovisno o uvjetima na mjestu ugradnje (obično nekoliko sati), približava se završna obrada žbuke odgovarajućim alatom (strugalicom, piranom itd.).

Optimalna temperatura zraka i površine za ugradnju je između +5 ° C i +30 ° C Mort treba zaštititi od prekomjernog sušenja. Izravno zagrijavanje žbuke nije dopušteno jer se mort mora ravnomjerno stvrdnuti.

Vrijeme sušenja morta prije daljnje obrade je min. 10 dana po cm debljine žbuke.

Rok trajanja: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj sobi na paleti.

potrošnja
Oko 11-12 kg / m2 / cm debljine.

pakiranje
30 kg.

[/read]
O NAMA

U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

Zadnje objave

JAVITE NAM SE

Tel. : 01/2001-204
E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr