PUR PJENE

Poliuretanska ili pur pjena je pjena koja nalazi široku primjenu u građevinarstvu. Koristi se za ispunjavanje spojnih šupljina kod ugradnje prozora, vrata, roleta i raznih ugradbenih elemenata. Dobar je izolacijski materijal koji se brzo nanosi, čvrst je i jednostavan za primjenu u svakom građevinskom projektu.

BK-PUR EPS KLEBER H

Poliuretansko ljepilo za EPS ploče


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena

Jednokomponentna niskoekspanzivna poliuretanska pjena, posebno razvijena za potrebe lijepljenja lakih izolacijskih materijala i dekorativnih elemenata od polistirena. Pjena ima izvrsnu strukturu i na temperaturi od +5°C. Izvrsno prianja uz beton, žbuku, zidove, drvo, polistiren, neomekšan PVC, uključujući modicirane bitumene i sl. Za vrlo učinkovito lijepljenje i montažu izolacijskih sustava na okomite konstrukcije.

Priprema i nanošenje

Koristiti na suhim i površinama bez prašine. Namještaj i ostale površine koje se mogu onečistiti prekrijte. Kod skladištenja na niskim temperaturama, preporučujemo prije korištenja dozu temperirati sat vremena na sobnoj temperaturi. BK-Pur EPS Keber H koristite tako što uklonite čep i privijete cjevčicu za raspršivanje na vrh spremnika sa pjenom. Dozu dobro protresti (minimalno 30 puta). Kod lijepljenja polistirenskih ploča, nanijeti pjenu po području daske s odstupanjem 2-4 cm od brida ploče, i unutar konture u uzastopnim trakama s oko 30cm razmaka između njih. Obrazac ponoviti minimalno jednom trakom u sredini po dužini ploče. Preporučeni promjer «gusjenice» za lijepljenje izolacijskih komponenti ja cca 3-4 cm. Ploču položite uza zid i odmah je pritisnite i poravnajte pomoću dugačke daske. Površinu ploče je moguće poravnati do cca 20 minuta od lijepljenja, ovisno o temperaturi okoline (zrak i podloga). Za odstranjivanje nestvrdnutog materijala koristite BK-PU Cleaner.
Pažnja!!!
Čistač za PUR pjenu ne smije doći u dodir s polistirenom jer ga vrlo brzo rastapa! Stvrdnut materijal moguće je odstraniti samo mehanički.

Rok uporabe i skladištenje

U originalnom neoštećenom pakiranju (s dnom prema dolje!!!) pri temperaturi od +5 do +25°C, 18 mjeseci od datuma proizvodnje.

Pakovanje

825ml

[/read]

BK-PUR PREMIUM

Niskoekspanzivna montažna pjena


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Montažna pjena za kanalice je jednokomponentna konstrukcijska poliuretanska pjena posebno osmišljena za potrebe maksimalne iskoristivosti pri maloj ekspanziji s mogućnošću korištenja na temperaturama do +35°C. Ova pjena ima izvrsnu strukturu i pri +5°C. Izvrsno prianja uz beton, žbuku, zidove, drvo, polistiren, omekšani PVC, pečenu opeku i kanalice.

Primjena

Popunjavanje pukotina, postavljanje okvira prozora i vrata. Izolacija cjevovodnih sustava, pričvršćivanje izolatora i zaštitnih cijevi u zidovima, brza montaža krovišta i postavljanje krovnih kanalica.
Priprema podloge: Koristiti na površinama bez prašine i odmašćenim površinama. Prekriti uređaje i ostale površine kako se ne bi zaprljale. Prije nanošenja preporučamo suhe podloge navlažiti vodom pomoću raspršivača zbog kvalitetnije strukture pjene. BK-Pur Premium pjenu koristite tako što uklonite čep i zavijete cjevčicu za raspršivanje na vrh spremnika s pjenom. Prije primjene snažno protresti spremnik (barem 30 puta). Velike fuge popuniti u više slojeva i navlažiti između svakog sloja. Potrebno je da između dva nanosa pjene prođe 15-30 min. Dozirajte štedljivo, volumen pjene nakon nanošenja se povećava približno dva puta, međutim pjena po konačnom stvrdnjavanju zadržava oblik. Za čišćenje i uklanjanje ostataka pjene upotrebljavajte sredstvo za čišćenje pjene BK-PU Cleaner dok je pjena još meka. Stvrdnutu pjenu je moguće samo mehanički ukloniti. Za detaljne upute pogledati tehnički list proizvoda.

Rok trajanja

18 mjeseci, uspravno, na suhom i na temperaturi između +5°C i 25°C.

Pakiranje

750ml.

[/read]

BK-PUR EPS KLEBER

Poliuretanski lepak za eps ploče


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena:

BK-Pur EPS Kleber je jednokomponentna niskoekspanzivna poliuretanska pjena, posebno razvijena za potrebe lijepljenja lakih izolacijskih materijala i dekorativnih elemenata od polistirena. Pjena ima izvrsnu strukturu i na temperaturi od +5°C. Izvrsno prianja uz beton, žbuku, zidove, drvo, polistiren, neomekšan PVC, uključujući modificirane bitumene i sl.
Za vrlo učinkovito lijepljenje i montažu izolacijskih sustava na okomite konstrukcije.

Priprema i nanošenje

Koristiti na suhim površinama bez prašine. Namještaj i ostale površine koje se mogu onečistiti prekrijte. Kod skladištenja na niskim temperaturama, preporučujemo prije korištenja dozu temperirati sat vremena na sobnoj temperaturi. Pričvrstiti na aplikacijski pištolj s NSB navojem. Dozu dobro protresti (minimalno 30 puta). Vijkom za zatvaranje odrediti potrebnu količinu. Kod lijepljenja polistirenskih ploča, nanijeti pjenu po području daske s odstupanjem 2-4 cm od brida ploče. Obrazac ponoviti minimalno jednom trakom u sredini po dužini ploče. Preporučeni promjer «gusjenice» za lijepljenje izolacijskih komponenti ja cca 3 do 4 cm. Ploču položite uza zid i odmah je pritisnite i poravnajte pomoću dugačke daske. Površinu ploče je moguće poravnati do cca 10 minuta od lijepljenja, ovisno o temperaturi okoline (zrak i podloga). Raspon temperature za korištenje je od +5°C do +30°C. Već nakon cca 2 sata od lijepljenja moguće je pristupiti daljnjim tehnološkim postupcima. Točan tehnološki postupak naveden je u tehničkom listu proizvoda.

Upozorenje

Za odstranjivanje nestvrdnute PUR pjene koristite Čistač za PUR pjenu ili ekstra jake ubruse za čišćenje.

Pažnja!!!
Čistač za PUR pjenu ne smije doći u dodir s polistirenom jer ga vrlo brzo rastapa!
Stvrdnutu pjenu moguće je odstraniti samo mehanički. Pri radu koristite zaštitna sredstva.

Rok trajanja:

U originalnom neoštećenom pakovanju (sa dnom prema dole!!!) pri temperaturi od +5 do +25°C, 18 mjeseci od datuma proizvodnje navedenom na dnu doze.

Klasa zapaljivosti

F prema EN 13501-1.

Pakiranje:

825ml

[/read]

BK-PUR PREMIUM GUN

Niskoekspanzivna pištoljska pjena


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena

Pištoljska pjena za kanalice je jednokomponentna konstrukcijska poliuretanska pjena posebno osmišljena za potrebe maksimalne iskoristivosti pri maloj ekspanziji s mogućnošću korištenja na temperaturama do +35°C. Ova pjena ima izvrsnu strukturu i pri +5°C. Posebno niska gustoća konačnog proizvoda postiže se adapterom na kraju kojeg se pričvrsti pištolj. Izvrsno prianja uz beton, žbuku, zidove, drvo, polistiren, omekšani PVC, pečenu opeku i kanalice.
Popunjavanje pukotina, postavljanje okvira prozora i vrata. Izolacija cjevovodnih sustava, pričvršćivanje izolatora i zaštitnih cijevi u zidovima, brza montaža krovišta i postavljanje krovnih kanalica.

Priprema i nanošenje

Koristiti na površinama bez prašine i odmašćenim površinama. Prekriti uređaje i ostale površine kako se ne bi zaprljale. Prije nanošenja preporučamo suhe podloge navlažiti vodom pomoću raspršivača zbog kvalitetnije strukture pjene i pjenu navlažiti nakon aplikacije. Pištolj dobro pričvrstiti na adapter boce te je dobro protresti (minimalno 30 puta).
Upotrebljavajte samo u dobro prozračenim prostorijama. Obavezno nosite zaštitne rukavice i zaštitu za oči. Ne pušite. Dozirajte štedljivo, volumen pjene nakon nanošenja se povećava približno dva puta, međutim pjena po konačnom stvrdnjavanju zadržava oblik. Za čišćenje pištolja i uklanjanje ostataka pjene upotrebljavajte sredstvo za čišćenje pjene dok je pjena još meka. Stvrdnutu pjenu je moguće samo mehanički ukloniti. Nije otporno na ultraljubičaste zrake.

Rok trajanja:

18 mjeseci, uspravno, na suhom i na temperaturi između +5°C i 25°C.

Uvjeti skladištenja

Uspravno, na suhom i na temperaturi između +5°C i 25°C.

Pakiranje:

750ml

[/read]

BK-PUR UNIVERSAL

BK-Pur Universal


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena

Montaža i lijepljenje prozora- ispunjavanje praznina (npr. između roletne i zida) ispunjavanje zidnih fuga nakon montaže gotovih građevinskih elemenata – ispunjavanje cjevovodnih prodora kroz zidove i stropove- učvršćivanje i izolacija panela, valovitih ploča, crijepa itd.- zapjenjivanje električnih instalacija- antenskih prodora i cijevi- prijelaza na području krova.

Upozorenje

Nije pogodna za primjenu pod vodom i ispunjavanje velikih zatvorenih rupa bez mogućnosti ulaska vlažnosti. Pjena ne prianja na površine kao što su politilen, silikon, teflon, mast i slično. Stvrdnuta PUR-Pjena treba biti zaštićena od UV-zraka premazom ili brtvilom. Svježa onečišćenja odstraniti sa Čistačem za PUR-Pjenu.

U autu se smije transportirati u dobro osiguranom prtljažniku – ne na zadnjem sjedištu. Prije primjene pročitati uputstva o opasnosti! Dozu nikada ne zagrijavati– opasnost od pucanja! Svježa onečišćenja odstraniti sa Čistačem za PUR-Pjenu. Stvrdnuti ostaci PUR-Pjene mogu se odstraniti mehanički (nakon 1-2 dana su odbačeni s kože). Stvrdnuta pjena nije štetna za zdravlje. Sve napomene su bazirane na iskustvima. Budući da nemamo utjecaj na skladištenje I uvjete obrade, ne možemo prihvatiti nikakvu odgovornost za rezultat obrade, zbog raznih materijala koji se obrađuju u svakom pojedinom slučaju.

Priprema i nanošenje

Površina mora biti čvrsta, čista, bez masti i ulja. Dobro navlažiti. Pokriti površine na koje se ne nanosi pjena.

1. Nositi zaštitne rukavice i zaštitne naočale

2. Pripremiti Čistač PUR-Pjene.

3. Dozu jako protresti.

4. Zavrnuti slamčicu na adapter.

5. Dozu s ventilom okrenuti prema dole i stiskom na ventil zapjeniti.

Velike fuge popuniti u više slojeva i navlažiti između svakog sloja. Ne prepuniti (Pjena se širi još 2 do 3 puta). Ne primjenjivati za prostore koje nemaju pristup zraka.

Tehnički podaci

•Izdašnost pjene: do 40l.

•Klasa građevinskog materijala: B3.

•Zvučna izolacija: do 56dB.

•Toplinska izolacija vrijednost: 0,03 W/mK.

•Temperatura sadržaja: +5°C do +35°C, optimalna temperature doze i okoline: +20°C.

•Suho na dodir: 20 min.

•Izrežite nakon: 60 minuta (ovisno o vlažnosti, temperaturi i debljini sloja).

Rok trajanja:

18 mjeseci, uspravno, na suhom i na temperaturi između +5°C i 25°C.

Uvjeti skladištenja

18 mjeseci, uspravno, na suhom i na temperaturi između +5°C i 25°C.

Pakiranje:

250ml, 500ml, 650ml, 750ml

[/read]

BK-PUR UNIVERSAL GUN

1-komponentna PUR Pjena


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena

Jednokomponentna PUR Pjena, stvrdnjava pomoću vlage. Obrada s uobičajenim montažnim pištoljem. Nakon sušenja netopiva, vodootporna, trajno elastična. Može se žbukati, prelijepljivati, premazivati ili bojati. Izvrsno prianja na beton, žbuku, zid, drvo, te mnoge plastične materijale (polistiren, čvrstu PU-pjenu, poliester, tvrdi PVC, osim PE / silikon), čak i na mokroj podlozi. Otporno na sve standardne građevinske kemikalije.

Priprema i nanošenj

Površina mora biti čvrsta, čista, bez masti i ulja. Dobro navlažiti. Pokriti površine na koje se ne nanosi pjena. Velike fuge popuniti u više slojeva i navlažiti između svakog sloja. Ne prepuniti (Pjena se širi još 2 do 3 puta). Ne primjenjivati za prostore koje nemaju pristup zraka. Nije pogodna za primjenu pod vodom i ispunjavanje velikih zatvorenih rupa bez mogućnosti ulaska vlažnosti. Pjena ne prianja na površine kao što su polithilen, silikon, teflon, mast i slično. Stvrdnuta PUR-Pjena treba biti zaštićena od UV -zraka premazom ili brtvilom. Svježa onečišćenja odstraniti sa Čistačem za PUR- Pjenu. Stvrdnute ostatke PUR-Pjene mogu se odstraniti mehanički (nakon 1-2 dana su odbačeni s kože).

1. Nositi zaštitne rukavice i zaštitne naočale

2. Pripremiti čistač PU-Pjene.

3. Dozu jako protresti.

4. Zavrnuti slamčicu na adapter.

5. Dozu sa ventilom okrenuti prema dole i stiskom na ventil zapjeniti.

Velike fuge popuniti u više slojeva i navlažiti između svakog sloja. Ne prepuniti (Pjena se širi još 2 do 3 puta). Ne primjenjivati za prostore koje nemaju pristup zraka.

Rok upotrebe

[/read]

BK-PU CLEANER

Čistač PUR-Pjene


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena:

Čistač PUR-Pjene je visoko aktivno hladno sredstvo za ispiranje pištolja od PUR-Pjene i za uklanjanje onečišćenja i ostataka svježe PUR-Pjene.

Priprema i nanošenje

Postaviti raspršivač, prešpricati adapter pištolja dok se ostatci pjene ne uklone. Ukloniti raspršivač te dozu čistača zavrnuti na adapter pištolja. Stisnite okidač pištolja sve dok ne izađe čista tekućina. Kod većih onečišćenja ostavite sredstvo da djeluje nekoliko minuta. Svježe ostatke PUR-Pjene s pomoću spreja direktno i intenzivno prešpricati. Otopljenu PUR-Pjenu odstraniti krpom. Primjenjivo na sve standardne pištolje. Sa isporučenim raspršivačem može se koristiti i kao sprej-doza. Otapa i odstranjuje svježu PUR-Pjenu. Namijenjeno i za ostatke ljepila, masnoća, ulja i voska. Molimo obratite pozornost na sigurnosne upute na dozi i informacije u sigurnosno-tehničkom listu, kao i upute za primjenu kod vašeg pištolja. Stvrdnuta pjena ne može se odstraniti sa čistačem, čak i pri duljem vremenskom djelovanju. Stvrdnutu pjenu ne odstranjivati oštrim predmetima s pištolja. Čistač PUR-Pjene može podlogu nagristi ili obojati, stoga isprobati na neutralnoj podlozi. Nositi zaštitne naočale i zaštitne rukavice! Primjenjivati samo u dobro prozračenim prostorijama!

Rok trajanja:

12 mjeseci, u suhim uvjetima i bez smrzavanja između + 5°C i + 20°C.

Uvjeti  skladištenja

Skladištiti u uspravnom položaju, u suhim uvjetima i bez smrzavanja između + 5°C i + 20°C

Pakiranje:

500ml

[/read]


O NAMA

U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

Zadnje objave

JAVITE NAM SE

Tel. : 01/2001-204
E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr