HIDROIZOLACIJSKI MATERIJALI

Hidroizolacijski materijali služe za okomitu i vodoravnu izolaciju te zaštitu površina od vode i vlage. Najviše se primjenjuju u prostorijama u kojima postoji povećana opasnost od vlaženja poput kupaonica, kuhinja, bazena, podruma, prostorija ukopanih u zemlju, objekata u blizini podzemnih voda i slično. Vlaga može biti vrlo ozbiljan i potencijalno opasan problem koji dovodi do nastanka gljivica, plijesni i mikroorganizama štetnih po zdravlje, otpadanja boje i žbuke, a na dugi rok i do slabljenja konstrukcije pa čak i urušavanja. Stoga je bitno na vrijeme se zaštititi te prevenirati neželjene posljedice.

BK-HIDROSTOP 1

Jednokomponentni hidroizolacijski premaz


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Jednokomponentni, hidroizolacijski, fleksibilni premaz za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija kuhinja, kupaonica, tuš kabina, bazena, kao i hidroizolaciju podrumskih površina, terasa, lođa itd. Namijenjen je unutarnjoj i vanjskoj uporabi, za pozitivni i negativni tlak vode ≤1,5 bar. Materijal nije namijenjen završnoj obradi površina, niti za sustave koji su u stalnom kontaktu s vodom.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop 1 mora biti čvrsta, otprašena, očišćena od masti, plijesni i slabo vezanih dijelova. Glatke, slabo upojne betone premazati BK-Beton Kontakt-om. Priprema premaza se vrši miješanjem s 30% vode, do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 minuta, ponovno izmiješati i nanositi na pripremljenu podlogu u roku od 60 minuta. Masa se nanosi četkom u dva premaza, unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja je približno 1 mm, a sljedeći sloj treba nanositi nakon učvršćivanja prethodnog. Hidroizolacijski premaz treba zaštititi od brzog isušivanja (sunce, vjetar itd).

Temperatura primjene: Od +5°C do +30°C. Ne raditi po izravnom suncu, kiši ni jakom vjetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu produljiti vrijeme sušenja premaza.

Potrošnja

Oko 2-2,5 kg/m², ovisno o kvaliteti podloge.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-HIDROSTOP 2

Dvokomponentni hidroizolacijski premaz


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Dvokomponentni, hidroizolacijski polimercementni premaz za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija kuhinja, kupaonica, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, lođa itd. Namijenjen je unutarnjoj i vanjskoj uporabi, za pozitivni i negativni tlak vode ≤1,5 bar. Pogodan izolaciji površina koje su u dugotrajnom izravnom kontaktu s vodom.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop 2 mora biti čvrsta, otprašena i očišćena od masti, plijesni i slabo vezanih dijelova. Glatke, slabo upojne betone premazati BK-Beton Kontakt-om. Priprema mase se vrši polaganim miješanjem praškaste komponente A s tekućom komponentom B, i manjom količinom vode za namještanje konzistencije (5-8 % na ukupnu masu). Masu dobro homogenizirati. Masa se pažljivo nanosi četkom u dva do tri premaza, unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja je približno 1-2 mm, a slijedeći sloj treba nanositi nakon očvršćivanja prethodnog. Preporuča se završni sloj poravnati metalnom gletericom. Pripremljenu masu upotrijebiti u roku od 1 h. Hidroizolacijski premaz treba zaštititi od brzog isušivanja (sunce, vjetar itd).

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba da bude u okviru od +5 ºC do +25 ºC.

Ne raditi po izravnom suncu, kiši ni jakom vjetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu produljiti vrijeme sušenja premaza.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama. Komponentu B zaštititi od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

Oko 2-2,5 kg/m², ovisno o kvaliteti podloge.

Pakiranje
  • 20 kg komponenta A i 5 l komponenta B
  • 10 kg komponenta A i 3 l komponenta B

[/read]

BK-HIDROSTOP EXTRA

Visoko fleksibilni hidroizolacijski premaz


[read more=”Više” less=”Zatvori”]P

Opis i područje primjene

Jednokomponentni hidroizolacijski premaz naročite fleksibilnosti, za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija, kuhinja, kupaonica, tuš kabina, bazena, kao i hidroizolaciju podrumskih površina, terasa, itd. Namijenjen je unutarnjoj i vanjskoj uporabi, za pozitivni i negativni tlak vode ≤1,5 bar. Zbog svoje naročite fleksibilnosti pogodan je za zaštitu betonskih i drugih površina koje su izložene naprezanjima.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop Extra mora biti čvrsta, otprašena, očišćena od masti, plijesni i slabo vezanih dijelova. Glatke, slabo upojne betone premazati BK-Beton Kontakt-om. Priprema premaza se obavlja miješanjem s oko 30% vode, do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min., ponovno izmiješati i nanositi na navlaženu površinu u roku od 60 minuta. Masa se pažljivo nanosi četkom u dva premaza, unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja je približno 1 mm, a slijedeći sloj treba nanositi nakon očvršćivanja prethodnog. Hidroizolacijski premaz treba zaštititi od brzog isušivanja (sunce, propuh itd).

Temperatura primjene: Od +5°C do +30°C. Ne raditi po izravnom suncu, kiši ni jakom vjetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu produljiti vrijeme sušenja premaza.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 2-2,5 kg/m², ovisno o kvaliteti podloge.

Pakiranje

5 kg.

[/read]

BK-FLEKS

Hidroizolacijski premaz za ravne krovove


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Hidroizolacijski, elastični premaz, vodorazrjediv, namijenjen za sanaciju i zaštitu ravnih krovova. Ima dobru adheziju na beton, a osušeni film se odlikuje visokom elastičnošu i vodoodbojnošću.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-Fleks mora biti čvrsta, čista i otprašena. Kod starih površina potrebito je ukloniti sve dijelove koji ne prianjaju dobro na podlogu, a zatim neravnine i pukotine popuniti fleksibilnim ispunom. Potrebno je izvršiti grundiranje podloge BK-Fleks-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1, a nakon toga se četkom nanosi nerazrijeđeni BK-Fleks. Preporuča se izvršiti armiranje premaza utiskivanjem staklene mrežice, dok je prvi sloj još svjež. Poslije potpunog sušenja prvog sloja (min. 12 h) nanosi se drugi a po potrebi i treći sloj.

Važna napomena: Površine premazane BK-Fleks-om moraju imati blag nagib i urađenu parnu branu.

Temperatura primjene: Od +5°C do +30°C. Prije potpunog očvršćivanja nužno je zaštititi premaz od izravnog utjecaja kiše, brzog sušenja i mraza.

Boja

Siva, terakot, zelena, bela.

Potrošnja

Oko 0,7 kg/m2 u dva premaza.

Pakiranje

8 i 20 kg.

[/read]

BK-HIDROSTOP 5/5

Dvokomponentni hidroizolacijski fleksibilni premaz


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Dvokomponentni, hidroizolacijski, fleksibilni polimercementni premaz za okomitu i vodoravnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupaonica, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, itd. Namijenjen za vanjsku i unutarnju uporabu, za pozitivni i negativni tlak 1,5 bar.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop mora biti čvrsta, isprašena, očišćena od masti, plijesni i slabo vezanih dijelova. Glatke, slabo upojne betone premazati BK-Beton Kontakt-om. Priprema premaza se obavlja dodavanjem praškaste komponente A u tekuću komponentu B, uz miješanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min i ponovno izmiješati. Za prvi sloj u izmiješanu masu se može dodati do 10 % vode. Pripremljenu masu potrošiti u roku od 1 h. Premaz se nanosi četkom u dva nanosa (po potrebi i tri) unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja iznosi približno 1 mm, a drugi sloj se nanosi poslije stvrdnjavanja prethodnog. Hidroizolacijski premaz treba zaštititi od brzog isušivanja (sunce, vjetar). Temperatura primjene: Od +5°C do +25°C.

Potrošnja

Oko 2-2.5 kg/m2, ovisno od kvaliteti podloge.

Rok trajanja

12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Pakovanje

10kg (2 komponente u zbirnom pakiranju)

[/read]
O NAMA

U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

Zadnje objave

JAVITE NAM SE

Tel. : 01/2001-204
E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr