GRAĐEVINSKA LJEPILA

Razne vrste ljepila nalaze široku primjenu u građevinskoj industriji. Mi Vam predstavljamo lepezu visokokvalitetnih ljepila koja omogućuju preciznu i brzu izvedbu radova.

BK-STIROLFIX BASE

Ljepilo za lijepljenje EPS ploča. Sadrži sivi portland cement.


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Primjena:

Ljepilo na cementnoj osnovi namijenjeno lijepljenju isključivo EPS ploča, na različite mineralne podloge. Proizvod nije namijenjen utapanju armaturne mrežice niti izravnavanju cjelokupne fasadne površine. Proizvod se koristi kao komponenta za lijepljenje EPS ploča a u okviru Bekatherm Standard termoizolacijskog sustava.

Priprema i nanošenje:

Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, bez iscvjetavanja, ostataka ulja ili boje. Priprema se obavlja dodavanjem praška u oko 26-28% vode do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odleži oko 10 minuta, pa ponovo promješati da se dobije ljepilo primjerene gustoće, bez grudica. Pripremljeno ljepilo za lijepljenje se nanosi po cjelokupnom rubu EPS ploče uz dodatak tri točke nanosa na sredini ploče, promjera oko 10 cm tzv. „pogača” ljepila. Trake po rubu ploče treba nanositi u širini od min. 5 cm i debljini od 1.5-2.0 cm. Pokrivenost EPS ploče pod ljepilom treba biti minimum 40%. Poslije sušenja od min. 2 dana moguće je tiplanje ploča koje je neophodno u sustavu s BK-StirolFix Base ljepilom.

Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Tehnički podaci:

Optimalni vremenski uvjeti: temperatura podloge i zraka od +5°C do +30°C. Mogućnost tiplanja: nakon 2 dana pri sušenju na optimalnim uvjetima (23°C i 50-60% r.v.z.).

Okvirna potrošnja materijala:

oko 4-5 kg/m² za lijepljenje ploča od stiropora.

Rok upotrebe i skladištenje:

12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

[/read]

BK-STIROLFIX WDVS

Namjensko ljepilo za EPS ploče i mineralne vune


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Mineralno ljepilo namijenjeno lijepljenju termoizolacijskih ploča od stiropora na čvrste fasadne površine, polaganje armaturne mrežice i izravnavanje cjelokupne fasadne površine. BK-StirolFix WDVS se koristi kao ljepilo za lijepljenje EPS ploča u okviru Bekatherm Standard termoizolacijskog sustava.

Priprema i nanošenje

Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 25-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije ljepila.

Prije početka lijepljenja ploča postavlja se početna aluminijska lajsna na koju se nanosi određena količina ljepila kako bi se ostvarilo brtvljenje s donje strane, a zatim se na nju postavlja prvi red EPS ploča.

Masu za lijepljenje nanosimo po čitavom rubu EPS ploče uz dodatak šest točaka nanosa  tzv. pogača ljepila na sredini ploče. Drugi red EPS ploča postavlja se s pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lijepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno poštovati na kutovima objekta (unakrsno lijepljenje ploča) uz napust ploče na kutovima od min. 5 cm, preko vanjske površine EPS ploče sa susjedne strane. Ploče lijepiti tijesno jednu uz drugu tako da ljepilo ne dolazi na kontaktne površine između dvije EPS ploče. Eventualne pukotine zapuniti komadićima EPS ploče ili PUR pjenom, a ne ljepilom.Lijepljenje EPS ploča oko otvora zahtijeva posebnu pažnju. Neophodno je izvršiti krojenje EPS ploča kako bi se izbjeglo poklapanje linija otvora sa linijama ploča.

Vrijeme sušenja ljepila pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi 48 h nakon čega se može pristupiti tiplanju, rezanju viška ploča na rubovima objekta i brušenju eventualnih neravnina, ručno odgovarajućim alatom ili strojno pomoću žirafe. Tiplanje se izvodi s ciljem dodatnog učvršćivanja ploča i izvodi se na mjestima čvorišta i na sredini ploče (optimalno 6-10 tipli/m2). Tiplanje treba izvesti tako da glava tipla bude u ravnini EPS ploče.
Da bi spriječili eventualnu pojavu dijagonalnih pukotina na rubovima otvora prije početka armiranja cjelokupne fasadne površine potrebno je izvršiti prethodno armiranje po kutovima otvora. Armiranje se vrši pomoću komada staklene mrežice okvirne veličine 30×50 cm, koji se postavljaju dijagonalno uz sam ugao otvora i lijepe za površinu EPS ploče pomoću ljepila namijenjenog za armiranje.
Prije početka armiranja potrebno je izvršiti dodatno ojačavanje kritičnih dijelova kao što su kutovi objekta i rubovi oko otvora, pomoću odgovarajućih kutnih profila. Utiskivanje profila se vrši na sloj već nanijetog ljepila, a zatim se na cjelokupan profil nanosi dodatni sloj ljepila s ciljem izravnavanja.
Nakon min. 48 h od lijepljenja EPS ploča, pri normalnim uvjetima, može se pristupiti utiskivanju mrežice na cjelokupnoj fasadnoj površini. Ljepilo se nanosi nazubljenom gletericom (dubina zuba 8-10 mm) a zatim se u tako nanešeno svježe ljepilo vrši utiskivanje armaturne staklene mrežice odozgo prema dolje, uz obavezno preklapanje po rubovima mrežice od min. 10 cm. Utiskivanje vršiti tako da mrežica bude vidljiva a ne potpuno prekrivena ljepilom. Na ovako naneseno očvvrsnuto ljepilo nakon 24 h sušenja nanijeti završni sloj ljepila kojim se vrši finalno zaglađivanje fasadne površine. Ukupna debljina završnog sloja
ljepila treba iznositi 4-5 mm. U svim fazama rada potrebno je vršiti provjeru ravnine zida letvom dužine 2-3 m. Izradi završnog sloja treba posvetiti veliku pažnju jer nepravilnosti u vidu neravnina otežavaju obrađivanje završne žbuke i onemogućavaju dobivanje zadovoljavajuće strukture.

Moguća primjena završnih slojeva: poslije min. 7 dana.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po izravnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vrijeme sušenja ljepila.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 4-5 kg/m2 za lijepljenje i oko 4-5 kg/m2 za izravnavanje.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-STIROLFIX 1

Fleksibilno ljepilo za EPS ploče i ploče od mineralne vune


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Mineralno fleksibilno ljepilo namijenjeno za lijepljenje EPS ploča, za umetanje armaturne mrežice i za izravnavanje cjelokupne fasadne površine. BK-StirolFix 1 se koristi kao bazni sloj, tj. ljepilo za armiranje u okviru Bekatherm Standard termoizolacijskog sustava.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, bez iscvjetavanja, ostataka ulja ili boje. Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 26-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom proijmešati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije ljepila.

Prije početka lijepljenja ploča postavlja se početna aluminijska lajsna na koju se nanosi određena količina ljepila kako bi se ostvarilo brtvljenje s donje strane, a zatim se na nju postavlja prvi red EPS ploča.

Masu za ljepljenje nanosimo po cjelokupnom okviru EPS ploče uz dodatak šest točaka nanosa tzv. pogača ljepila, na sredini ploče. Drugi red EPS ploča se postavlja sa pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lijepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno ispoštovati na rubovima objekta (unakrsno lijepljenje ploča) uz napust ploče na rubovima od min. 5 cm, preko vanjske površine EPS ploče sa susjedne strane. Ploče lijepiti tijesno jednu uz drugu tako da ljepilo ne dospijeva na kontaktne površine između dvije EPS ploče. Eventualne pukotine zapuniti komadićima EPS ploče ili PUR pjenom, a ne ljepilom.

Ljepljenje EPS ploča oko otvora zahtijeva posebnu pažnju. Neophodno je izvršiti korijenje EPS ploča kako bi se izbjeglo poklapanje linija otvora sa linijama ploča.

Vrijeme sušenja ljepila pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi 24 h nakon čega se može pristupiti tiplanju, rezanju viška ploča na rubovima objekta i brušenju eventualnih neravnina, ručno odgovarajućim alatom ili strojno pomoću žirafe. Tiplanje se izvodi s ciljem dodatnog učvršćivanja ploča i izvodi se na mjestima čvorišta i na sredini ploče (optimalno 6-10 tipli/m2). Rupe nastale na mjestima gdje su utisnute tiple popuniti i izravnati pomoću tankog sloja ljepila

Da bi sprečili eventualnu pojavu dijagonalnih pukotina na rubovima otvora, prije početka armiranja cjelokupne fasadne površine potrebno je izvršiti prethodno armiranje po rubovima otvora. Armiranje se vrši pomoću komada fasadne mrežice okvirne veličine 30×50 cm koji se postavljaju dijagonalno uz sam rub otvora i lijepe za površinu EPS ploče pomoću ljepila namijenjenog za armiranje.

Prije početka armiranja potrebno je izvršiti dodatno ojačavanje kritičnih dijelova kao što su kutovi objekta i rubovi oko otvora, pomoću odgovarajućih kutnih profila. Utiskivanje profila se vrši na sloj već nanijetog ljepila, a zatim se na cjelokupan profil nanosi dodatni sloj ljepila s ciljem izravnavanja.

Nakon min. 48 h od lijepljenja EPS ploča, pri normalnim uvjetima, može se pristupiti utiskivanju mrežice na cjelokupnoj fasadnoj površini. Ljepilo se nanosi nazubljenom gletericom (dubina zuba 8-10 mm) ,a zatim se u tako nanešeno svježe ljepilo vrši utiskivanje armaturne mrežice odozgo prema dolje, uz obavezno preklapanje po rubovima mrežice od min. 10 cm. Utiskivanje vršiti tako da mrežica bude vidljiva a ne potpuno prekrivena ljepilom. Na ovako nanešeno očvrsnuto ljepilo nakon 24 h sušenja nanijeti završni sloj ljepila kojim se vrši finalno zaglađivanje fasadne površine. Ukupna debljina završnog sloja ljepila treba  iznositi 4-5 mm.

U svim fazama rada potrebno je vršiti provjeru ravnine zida letvom dužine 2-3 m. Pripremi podloge treba posvetiti veliku pažnju jer nepravilnosti u vidu neravnina otežavaju obrađivanje završne žbuke i onemogućavaju dobivanje zadovoljavajuće strukture.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po izravnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vrijeme sušenja ljepila

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 4-5 kg/m2 za ljepljenje i oko 5-6 kg/m2 za izravnjavanje.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-STIROLFIX SPECIAL

Visokoelastično ljepilo za stiropor, stirodur i kamenu vunu


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Mineralno visokofleksibilno ljepilo namijenjeno ljepljenju ploča od stiropora, stirodura, kamene vune, kao i za umetanje armaturne mrežice.

Priprema i nanošenje

Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 26-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha) uz konstantno mješanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije ljepila.

Prije početka lijepljenja ploča postavlja se početna aluminijska lajsna na koju se nanosi određena količina ljepila kako bi se ostvarilo brtvljenje s donje strane, a zatim se na nju postavlja prvi red ploča.

Masu za ljepljenje nanosimo po čitavom okviru EPS/XPS ploče uz dodatak šest točaka nanosa, tzv. pogača ljepila na sredini ploče. Drugi red EPS/XPS ploča se postavlja a pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lijepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno ispoštovati na rubovima objekta (unakrsno lijepljenje ploča) uz napust ploče na rubovima od min. 5 cm preko vanjske površine EPS/XPS ploče sa susjedne strane. Ploče lijepiti tijesno jednu uz drugu tako da ljepilo ne dolazi na kontaktne površine između dvije ploče. Eventualne pukotine zapuniti komadićima EPS/XPS ploče ili PUR pjenom, a ne ljepilom.

Prilikom lijepljenja MW ploča ljepilo se nanosi na cjelokupnu površinu ploče nazubljenom gletericom (dubina zuba 5-8 mm), uz dalji postupak kao u slučaju EPS/XPS ploča. Zbog težine mineralne vune preporučuje se lijepljenje prvog reda ploča na svim stranama objekta, a zatim pristupanje lijepljenju drugog, trećeg i narednih redova na isti način.

Lijepljenje ploča oko otvora zahtijeva posebnu pažnju. Neophodno je izvršiti krojenje ploča kako bi se izbjeglo poklapanje linija otvora s linijama ploča.

Vrijeme sušenja ljepila pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi 24 h nakon čega se može pristupiti tiplanju, rezanju viška ploča na rubovima objekta i brušenju eventualnih neravnina, ručno odgovarajućim alatom ili strojno pomoću žirafe. Tiplanje se izvodi s ciljem dodatnog učvršćivanja ploča i izvodi se na mjestima čvorišta i na sredini ploče (optimalno 6-10 tipli/m2). Tiplanje u slučaju lijepljenja MW je obavezno i izvodi se namjenskim metalnim tiplama. Rupe nastale na mjestima gdje su utisnute tiple popuniti i izravnati pomoću tankog sloja ljepila.

Da bi spriječili eventualnu pojavu dijagonalnih pukotina na kutovima otvora prije početka armiranja cjelokupne fasadne površine potrebno je izvršiti prethodno armiranje po kutovima otvora. Armiranje se vrši pomoću komada armaturne mrežice okvirne veličine 50 x 50 cm, koji se postavljaju dijagonalno uz sam ugao otvora i lijepe za površinu ploče pomoću ljepila namijenjenog za armiranje.

Prije početka armiranja potrebno je izvršiti dodatno ojačavanje kritičnih dijelova kao što su kutovi objekta i rubovi oko otvora, pomoću odgovarajućih kutnih profila. Utiskivanje profila se vrši na sloj već nanešenog ljepila, a zatim se na cjelokupan profil nanosi dodatni sloj ljepila u cilju izravnavanja.

Nakon min. 48 h od lijepljenja ploča, pri normalnim uvjetima, može se pristupiti utiskivanju mrežice na cjelokupnoj fasadnoj površini. Ljepilo se nanosi nazubljenom gletericom (dubina zuba 3-5 mm), a zatim se u tako nanešeno svježe ljepilo vrši utiskivanje armaturne staklene mrežice odozgo prema dolje, uz obavezno preklapanje po rubovima mrežice od min. 10 cm. Utiskivanje vršiti tako da mrežica bude vidljiva, a ne potpuno prekrivena ljepilom. Na ovako nanešeno očvrsnuto lepilo nakon 24 h sušenja nanijeti završni sloj ljepila kojim se vrši finalno zaglađivanje fasadne površine. Ukupna debljina završnog sloja ljepila treba iznositi 4-5 mm.

U svim fazama rada potrebno je vršiti provjeru ravnine zida letvom dužine 2-3 m. Pripremi podloge treba posvetiti veliku pažnju jer nepravilnosti u vidu neravnina otežavaju obrađivanje završne žbuke i onemogućavaju dobivanje zadovoljavajuće strukture.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po izravnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vrijeme sušenja ljepila.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 4-6 kg/m2 za lijepljenje i oko 4-7 kg/m2 za izravnavanje, zavisno od elemenata koji se lijepe.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-STIROLFIX WHITE

Bijelo ljepilo za EPS ploče


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Mineralno fleksibilno ljepilo na bazi bijelog cementa, namijenjeno za ljepljenje elemenata od stiropora, kao i za umetanje armaturne mrežice.

Priprema i nanošenje

Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 25-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije ljepila.

Prije početka lijepljenja ploča postavlja se početna aluminijska lajsna na koju se nanosi određena količina ljepila kako bi se ostvarilo brtvljenje s donje strane, a zatim se na nju postavlja prvi red EPS ploča.

Masu za lijepljenje nanosimo po cjelokupnom okviru EPS ploče uz dodatak šest točaka nanosa tzv. pogača ljepila, na sredini ploče. Drugi red EPS ploča se postavlja sa pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lijepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno ispoštovati na kutovima objekta (unakrsno lijepljenje ploča) uz napust ploče na rubu od min. 5 cm, preko vanjske površine EPS ploče sa susjedne strane. Ploče lijepiti tijesno jednu uz drugu tako da ljepilo ne dolazi na kontaktne površine između dvije EPS ploče. Eventualne pukotine popuniti komadićima EPS ploče ili PUR  pjenom, a ne ljepilom.

Lijepljenje EPS ploča oko otvora zahtijeva posebnu pažnju. Neophodno je izvršiti krojenje EPS ploča kako bi se izbjeglo poklapanje linija otvora s linijama ploča.

Vrijeme sušenja ljepila pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi 48h nakon čega se može pristupiti tiplanju, rezanju viška ploča na kutovima objekta i brušenju eventualnih neravnina, ručno odgovarajućim alatom ili strojno pomoću žirafe. Tiplanje se izvodi s ciljem dodatnog učvršćivanja ploča i izvodi se na mjestima čvorišta i na sredini ploče (optimalno 6-10 tipli/m2). Rupe nastale na mjestima gdje su utisnute tiple popuniti i izravnati pomoću tankog sloja ljepila

Da bi spriječili eventualnu pojavu dijagonalnih pukotina na kutovima otvora, prije početka armiranja cjelokupne fasadne površine potrebno je izvršiti prethodno armiranje po rubovima otvora. Armiranje se vrši pomoću komada fasadne mrežice okvirne veličine 50×50 cm, koji se postavljaju dijagonalno uz sam rub otvora i lijepe za površinu EPS ploče pomoću ljepila namijenjenog za armiranje.

Prije početka armiranja potrebno je izvršiti dodatno ojačavanje kritičnih dijelova kao što su kutovi objekta i rubovi oko otvora, pomoću odgovarajućih kutnih profila. Utiskivanje profila se vrši na sloj već nanešenog ljepila, a zatim se na cjelokupan profil nanosi dodatni sloj ljepila s ciljem izravnavanja.

Nakon min. 48 h od lijepljenja EPS ploča, pri normalnim uvjetima, može se pristupiti utiskivanju mrežice na cjelokupnoj fasadnoj površini. Ljepilo se nanosi nazubljenom gletericom (dubina zuba 8-10 mm) a zatim se u tako nanešeno svježe ljepilo vrši utiskivanje armaturne mrežice odozgo prema dolje, uz obavezno preklapanje po rubovima mrežice od min. 10 cm. Utiskivanje vršiti tako da mrežica bude vidljiva, a ne potpuno prekrivena ljepilo. Na ovako nanešeno očvrsnuto ljepilo nakon 24 h sušenja nanijeti završni sloj ljepila kojim se vrši finalno zaglađivanje fasadne površine. Ukupna debljina završnog sloja ljepila treba iznositi 4-5 mm.

U svim fazama rada potrebno je vršiti provjeru ravnine zida letvom dužine 2-3 m. Pripremi podloge treba posvetiti veliku pažnju jer nepravilnosti u vidu neravnina otežavaju obrađivanje završne žbuke i onemogućavaju dobivanje zadovoljavajuće strukture.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po izravnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vrijeme sušenja ljepila.

Potrošnja

Potrošnja: 4-5 kg/m² za lijepljenje i oko 4-5 kg/m² za izravnjavanje.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-FIL

Masa za fugiranje spojeva između gips-kartonskih ploča


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Masa na gipsanoj osnovi za popunjavanje i armiranje spojeva (fuga) kod gips-kartonskih ploča, kao i za popunjavanje neravnina na pločama (vijci, razna oštećenja i sl.).

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se gips masa nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih dijelova, masnih mrlja i sl. Priprema se vrši miješanjem praha s oko 50% vode do potpune homogenizacije. Zapunjavanje se vrši u određenoj debljini do izravnjavanja s površinom ploča. Širina nanesenog sloja treba iznositi 20-25 cm a potom se u tako naneseni sloj postavlja armirajuća bandažna traka i obavlja blago utiskivanje gleterom. Poslije sušenja prvog sloja nanosi se drugi sloj BK-Fil-a u širini od 25-30 cm, kojim se obavlja izravnavanje površine koja se armira. Nakon stvrdnjavanja moguće nabore ukloniti brusnim papirom.

Pripremljenu masu  potrebno je iskoristiti u roku od 1 h. Nakon toga dolazi do stezanja materijala, tj. materijal počinje vezivati. Dodavanje vode u materijal koji je počeo vezivati nije dozvoljeno.

Vrijeme sušenje ispune pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi oko 12 h.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC.

Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 0,35-0,45 kg/m2.

Pakiranje

5 kg.

[/read]

BK-PLASTERFIX

Ljepilo za lijepljenje gips-kartonskih ploča


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

BK-PlasterFix je građevinsko ljepilo na gipsanoj osnovi namijenjeno za fiksiranje gips-kartonskih ploča na zidne površine.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, bez slabo vezanih djelova, masnih mrlja i sl. U slučaju jako glatkih površina potrebno je izvršiti prethodno nanošenje BK-Beton Kontakt-a. U slučaju jako upojnih površina, prije lijepljenja neophodno je izvršiti prethodno premazivanje BK-Nivelator-om. Priprema se vrši dodavanjem oko 35% vode uz intenzivno miješanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 minuta i prije nanošenja još jednom promiješati. Masu za lijepljenje nanosimo točkasto na rubove i sredinu gips-kartonske ploče, s razmakom od oko 30 cm. Alternativno, ljepilo se može nanositi trakasto po cjelokupnoj površini gips-kartonske ploče.

Vrijeme sušenja ljepila pri normalnim uvjetima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %) iznosi oko 24 h.

Temperatura zraka i podloge prilikom ugradnje treba biti u okviru od +5 ºC do +30 ºC. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vrijeme sušenja ljepila.

Ne raditi po izravnom suncu, vjetru i kiši.

Rok trajanja: 12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 3,5-4 kg/m2.

Pakiranje

25 kg.

[/read]

BK-PARKETFIX

Ljepilo za parket


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Sintetičko ljepilo na bazi polimerne emulzije, namijenjeno za ljepljenje klasičnog i lamelnog parketa. Karakteristična mu je osobita prionjivost na podlogu i dobra fleksibilnost.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi ljepilo mora biti čvrsta, čista, suha i bez ostataka starog ulja ili boje. Prije postavljanja parketa potrebno je grundirati podlogu BK-ParketFix-om razrijeđenim s oko 30 % vode. Cementne podloge ne smiju imati više od 3% vlage, a parket ne više od 8%. Po potrebi ljepilo se može razrijediti s malom količinom vode do 1%, u cilju namještanja konzistencije. Ljepilo se nanosi na podlogu nazubljenim gleterom u debljini sloja od 3-5 mm. Oblogu položiti i dobro pritisnuti. Brušenje parketa je moguće najranije 24 h poslije lijepljenja-pri optimalnim uslovima sušenja (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost zraka=50-60 %).

Uvjeti  pri ugradnji moraju biti u temperaturnom opsegu od +5 0C do +25 0C (temperatura podloge i zraka).

Potrošnja

Oko 1-1,2 kg/m2 ovisno o vrsti podne obloge.

Pakiranje

5, 8 i 25 kg.

[/read]

BK-PARKETFIX PRIME

Jednokomponentni poliuretanski premaz


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Jednokomponentni poliuretanski premaz bez vode na bazi otapala za unutarnju primjenu. Koristi se za za učvršćivanje mineralnih podloga i poboljšavanje adhezije prije lijepljenja parketa poliuratanskim ljepilom BK-ParketFix PU. Dopuštena vlaga podloge prije nanošenja premaza smije biti max. 4 %. Premaz je pogodan za sve mineralne podloge kao što su betonske površine, cementni estrih, anhidritne podloge i sl.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se premaz nanosi mora biti čvrsta, čista, suha, bez ostataka ulja, masnoća i drugih materijala. Premaz nije dopušteno razrijeđivati. Nanositi ličilačkom četkom ili kratkodlakim valjkom ravnomjerno po podlozi u tankom sloju. Kod jako upojnih podloga grundiranje ponoviti s razmakom od 2-3 h. Lijepljenje podnih obloga izvršiti nakon potpunog sušenja premaza (~24 h). Za detaljne upute pogledati tehnički list proizvoda.

Temperatura primjene: Od +10°C do +25°C uz max. vlažnost zraka od 60%.

Potrošnja

Oko 0,15-0,30 kg/m², ovisno o upojnosti i vrste podloge.

Rok trajanja

Do 9 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Pakiranje

1kg

[/read]

BK-PARKETFIX PU

Dvokomponentno poliuretansko ljepilo za parket


[read more=”Više” less=”Zatvori”]

Opis i područje primjene

Dvokomponentno, poliuretansko ljepilo visoke kakvoće, visoke početne i završne čvrstoće bez vode i otopina, za unutarnju primjenu. Pogodan je za lijepljenje svih vrsta parketa, laminata, drvenih podova i parketa od egzotičnog drveta (uz pokusno lijepljenje) na upojne i neupojne podloge. Zbog dobre adhezije i fleksibilnosti pogodan je za polaganje parketa na podloge s podnim grijanjem.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, suha, bez prašine, ostataka ulja, masnoća i drugih materijala i grundirana BK-ParketFix Prime podlogom. Podloge ne smiju imati više od 2 % vlage (preporuča se prethodno mjerenje). Pomoću odvijača ili drugog pogodnog alata probušiti plastični umetak u kojem se nalazi komponenta B i pustiti ju da sva iscuri u bazu kante s komponentom A. Komponente izmiješati mješačem s malim brojem okretaja do dobivanja homogene mase. Ljepilo nanositi nazubljenom špahtlom (zidarskom lopaticom) tip B3. Na svježe ljepilo postavljati podne obloge pritiskivanjem na podlogu. Podne obloge brusiti najranije 24 h poslije lijepljenja. Alat očistiti odmah poslije završetka rada. Za detaljne upute pogledati tehnički list proizvoda.

Napomena: Obratiti pozornost na vrijeme vezanja ljepila koje iznosi 60-75 minuta. Nije dozvoljeno zamiješavanje komponenti u proizvoljnom omjeru.

Temperatura primjene

Temperatura primjene: Od +10°C do +25°C. Vrijeme vezanja i sušenja ljepila se produžuje na nižim, a skraćuje na višim temparaturama.

Potrošnja

Oko 0,9-1,3 kg/m², ovisno o vrsti podne obloge i podloge.

Rok trajanja

Do 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.

Pakiranje

10,5 kg ( Komponenta A i Komponenta B u zbirnom pakiranju).

[/read]O NAMA

U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

Zadnje objave

JAVITE NAM SE

Tel. : 01/2001-204
E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr