Dekorativni materijali

Boje, kitovi, mase i žbuke koje služe za dekoraciju površina. Uz estetsku funkciju imaju i niz drugih karakteristika te štite od razvitka štetnih mikroorganizama.

BK-Deco Acryl

PODLOGA ZA DEKORATIVNE BOJE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Akrilatna podloga namjenjena ujednačavanju, neutralizaciji i poboljšanju prijanjanja unutarnjih dekorativnih boja. Zbog svojih čestica čini blago reljefnu površinu na koju se spomenuti materijali lako nanose. Ne koristi se kao podloga za BK-Stucco.
Priprema i nanošenje: Površina na koju se podloga nanosi mora biti čvrsta, čista i suha, bez ostataka masti i ulja. Odgovarajuće podloge na koje se BK-Deco Acryl nanosi su sve površine zaglađene BK-Gletex Special-om ili BK-Gletex Acryl-om. BK-Deco Acryl podlogu prije uporabe promiješati i razrijediti s oko 10% vode. Podloga se nanosi četkom u  jednom sloju. Vrijeme sušenja je min. 6h.
Potrošnja: Oko 130-150 ml/m2, ovisno o upijanju i hrapavosti površine.
Rok trajanja: Do 18 mjeseci, u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 1 l.
Pakiranje: 20 kg.[/read]

BK-Stucco

DEKORATIVNI KIT ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: BK-Stucco je visokokvalitetan dekorativni kit namijenjen ukrašavanju unutarnjih površina. Djelomice je transparentan što omogućuje da se primjenom odgovarajućih tehnika postignu različiti učinci: šarolikost, imitacija kamena, mramornog zida, drveta. Odgovarajuće podloge su sve površine zaglađene BK-GletEx Universal-om i BK-GletEx Acryl-om.
Boja: Bijela + nijanse po ton karti BK-Stucco. Nijanse se mogu međ­usobno miješati u proizvoljnom odnosu.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekoracijske tehnike, zaglađene površine treba premazati BK- Podlogom (vrijeme sušenja min. 6 h). Ako je potrebno BK-Stucco mogućno je razrijediti vodom max. do 3%. Nanosi se nehrđajućom metalnom gletericom minimalno u dva sloja. Struktura se dobiva obradom metalnom gletericom, dok je materijal pastozan, različitim tehnikama ovisno o željenom učinku. Konačni izgled se dobiva poliranjem suhog materijala metalnom gletericom. U slučaju potrebe za učinkom visokog sjaja nužno je dodatno poliranje zaštitnim voskom. BK-Stucco je otporan na vlažno brisanje ukoliko je “voskiran”.
Optimalna radna temperatura: Od +8°C do +35°C. Sušenje (do nanošenja sljedećeg sloja ) od 4-6 h ovisno o debljini nanosa.
Potrošnja: Od 400-500 g/m ovisno od tehnike nanošenja.
Rok trajanja: 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Skladišti se na temperaturi od +5°C do +25°C zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja
Pakiranje: 3,5 kg.[/read]

BK-Nova Era

DEKORACIJSKA BOJA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: BK-Nova Era je akrilatna paropropusna boja za unutarnju dekoraciju površina. Odgovarajuće podloge su sve površine izravnane BK-GletEx Universal-om i BK-GletEx Acryl-om. BK-Nova Era je otporna na vlažno brisanje.
Boja: Bijela + nijanse po ton- karti BK-Nova Era. Nijanse se mogu međusobno miješati u proizvoljnom odnosu.
Optimalna radna temperatura: Od +8°C do +35°C. Premaz je potpuno suh za 24 h.
Potrošnja: Oko 200-300 ml/m2 za pojedinačni sloj.
Rok trajanja: Do 12 mjeseci. Skladišti se na temperaturi od +5°C do +25°C zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 2,5 l.
Pakiranje: 8 i 25 kg[/read]

BK-NovaEra Exclusive

DEKORATIVNA BOJA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: BK-NovaEra Exclusive je akrilatna paropropusna boja za unutarnju dekoraciju površina. Odgovarajuće podloge su sve površine izravnane BK-Gletex Universalom i BK-Gletex Acrylom. BK-Nova Era Exclusive otporna je na vlažno brisanje.
Boja: Zlatna, srebrna ili brončana, koje se mogu nanositi preko već obojanih zidova BK-Pol Gold-om ili BK-Pol Crystal-om. Nijanse se mogu međusobno miješati u proizvoljnom omjeru.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekoracijske boje  gletane površine treba premazati BK-Deco Acryl podlogom (vrijeme sušenja min. 6 h). Poslije nanošenja podloge potrebito je nanijeti  BK-Pol Gold ili BK-Pol Crystal u željenoj nijansi, a poslije sušenja boje može se pristupiti nanošenju BK-NovaEra Exclusive. Boja se nanosi ličilačkom četkom najčešće u jednom sloju. Konačni  izgled se postiže zapeglavanjem plastičnom lepezom.
Optimalna radna temperatura: od +8 0C do +35 0C. Sušenje do nanošenja sljedećeg sloja je  4-6 h. Premaz je potpuno suh za 24 h.
Potrošnja: Oko 200-300 ml/m2 za pojedinačni sloj.
Rok trajanja: Do 12 mjeseci. Skladišti se na temperaturi od +5°C do +25°C zaštićeno od smrzavanja i izravnog utjecaja sunčeve svjetlosti.
Pakiranje: 1 l.[/read]

BK-Sunset

DEKORATIVNA BOJA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: BK-Sunset je specijalna akrilatna boja namijenjena dekoraciji unutarnjih površina. Odgovarajuće površine na koje se boja nanosi su sve površine izravnane BK-Gletex Universal-om i BK-Gletex Acryl-om. BK-Sunset boja je otporna na vlažno brisanje.
Boja: BK-Sunset srebrni + nijanse po ton karti. BK-Sunset se može tonirati i pomoću BK-Color tonera.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekorativne boje površine zaglađene glet masom treba premazati BK-Deco Acryl podlogom (vrijeme sušenja min. 6 h). BK-Sunset boja je pripravljena za nanošenje. BK-Sunset se nanosi četkom za bojanje najčešće u jednom sloju. Konačni izgled se dobiva obradom površine pomoću plastične lepeze. BK-Sunset se može nanositi i na površine prebojane BK-Pol Gold-om i BK-Pol Crystal-om.
Optimalna radna temperatura: Od +8°C do +35°C. Premaz je u cijelosti suh nakon 24 h.
Potrošnja: Oko 150-200 ml/m, ovisno o tehnici nanošenja.
Rok trajanja: Do 12 mjeseci. Skladišti se na temperaturi od +5°C do +25°C zaštićeno od smrzavanja i izravnog utjecaja sunčeve svjetlosti.
Pakiranje: 1 l.[/read]

Bk – Iskra

DEKORATIVNA BOJA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Specijalna akrilatna boja namijenjena dekoraciji unutarnjih površina. Briljanta završna struktura potječe od sjajnih kristala koji daju pun efekt boje. Odgovarajuće podloge su sve površine izravnane BK-GletEx Acryl-om ili BK-GletEx Universal-om. Premazane površine su otporne na vlažno brisanje.
Boja: Bijela + nijanse po ton karti BK-Iskra.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekorativne boje, gletane površine potrebno je premazati BK-Deco Acryl (vrijeme sušenja min. 6 h). U cilju izražajnijeg efekta boje poželjno je BK-DecoAcryl podlogu tonirati sredstvima za toniranje BK-Color u nijansi završnog sloja. Boja se priprema dodavanjem jednog pakiranja BK-Kristali-a u 1 l boje. Masu polako promiješati i nerazrijeđenu boju nanositi četkom za bojanje u dva sloja. Prvi sloj boje se nanosi bez stanke na kontinualnim površinama s jednog na drugi kraj zida pri čemu je nužno praviti blagu dijagonalu radi izbjegavanja vidljivih sastavnica materijala i zasušivanja materijala. Drugi sloj se nanosi poslije sušenja prvog (oko 6 h) istim postupkom počevši od suprotne strane zidne plohe.
Optimalna radna temperatura: od 8oC do 35oC. Premaz je potpuno suh poslije 24 h.
Potrošnja: Oko 150-200 ml/m2, ovisno o postupku nanošenja.
Rok upotrebe: 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Pohraniti na temperaturi od +5 0C do +25 0C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 1 l ,  BK-Kristali 40 g.[/read]

BK-Natura

DEKORATIVNA PASTOZNA MASA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Pastozna masa namijenjena dekoraciji unutarnjih površina. Završna struktura se dobiva različitim tehnikama nanošenja i uporabom različitih alata (imitacija drveta, krokodilske kože, mramora i sl.). Suhi premaz se dekorira polutransparentnom bojom BK-Velatura. Odgovarajuće podloge su sve površine izravnane BK-GletEx Acryl-om ili BK-GletEx Universal- om. Premaz je otporan na vlažno brisanje.
Boja: Bijela + nijanse po ton karti BK- Natura.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekorativne boje, gletane površine potrebno je premazati BK-Deco Acryl podlogom (vrijeme sušenja min. 6 h). BK-Natura je materijal pripremljen za nanošenje. Masu polako promiješati i nanositi trapeznom plastičnom špahtlom u jednom sloju. Poslije nanošenje, svjež materijal se obrađuje zaobljenom plastičnom špahtlom, ‘češljem’ za dekorativne materijale, valjkovima s teksturom i sličnim alatima ovisno o željenoj strukturi. Poslije sušenja od 24 h, po želji se dodatni efekt postiže nanošenjem BK- Velatura boje pomoću ličilačke četke. Dok je boja u vlažnom stanju skinuti višak BK- Velatura-e pomoću spužve ili plastične špahtle.
Optimalna radna temperatura: od 8  0C do 35  0C. Premaz je potpuno suh poslije 24 h.
Potrošnja: oko 300-500 ml/m2, ovisno o tehnici nanošenja.
Rok trajanja i pohrana: 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Pohraniti na temperaturi od +5 0C do +25 0C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 5 l, BK-Velatura 1 l.[/read]

BK-Perla

DEKORATIVNA PASTOZNA MASA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Akrilatna pastozna masa namijenjena dekoraciji unutarnjih površina, odlične parapropusnosti i otpornosti na razvitak mikroorganizama. Zahvaljujući specijalnim aditivima, premaz čini fina struktura slična sedefu. Odgovarajuće podloge su sve površine izravnane BK-GletEx Acryl-om ili BK-GletEx Universal-om. Premaz je otporan na vlažno brisanje.
Boja: srebrna, zlatna, sedef + nijanse po ton karti BK-Perla.
Priprema  i nanošenje:  Prije nanošenja dekorativne boje, gletane površine potrebno je premazati BK-Deco Acryl podlogom (vrijeme sušenja min. 6 h). BK-Perla je materijal pripremljen za nanošenje. Masu polako promiješati. Prvi sloj se nanosi tvrdom platičnom špahtlom čija je jedna strana zaobljena. Drugi i treći sloj se nanose poslije potpunog sušenja prvog pri čemu se željeni teksturni efekt postiže s pomoću plastične zaobljene špahtle različitim tehnikama nanošenja. Vrijeme sušenja između slojeva iznosi 6-8 h. Optimalna radna temperatura: Od 8  0C do 35  0C. Premaz je potpuno suh poslije 24 h.
Potrošnja: Oko 250-300 ml/m2, ovisno o tehnici nanošenja.
Rok trajanja i pohrana: 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Pohraniti na temperaturi od +5 0C do +25 0C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 1 l.[/read]

 

BK-Travertino

DEKORATIVNA ŽBUKA ZA INTERIJERE


[read more=”Više” less=”Zatvori”]Primjena: Mineralna dekorativna žbuka u pastoznom stanju namijenjena dekoraciji unutarnjih površina, odlične parapropusnosti i otpornosti na razvitak mikroorganizama. BK- Travertin-om se postiže klasična, rustična završna struktura. Odgovarajuće podloge su sve fino zaglađene površine na mineralnoj bazi.
Boje: Bijela+nijanse po ton karti BK- Travertino.
Priprema i nanošenje: Prije nanošenja dekorativne boje gletane površine potrebno je premazati BK-Acryl podlogom (vrijeme sušenja min. 12 h). Masu polako promiješati mješačem s malim brojem okretaja. Prvi sloj se nanosi metalnim gleterom u debljini 1-2 mm. Poslije 24 h nanijeti drugi sloj u debljini prvog i odmah pristupiti obradi s rupčastim valjkom. Dodatni efekt žbuke se postiže izravnavanjem s metalnim gleterom. Ovisno o željenoj strukturi, materijal se može obraditi oštrim rubom metalne špahtle.
Optimalna radna temperatura: Od 8 0C do 35 0C. Žbuka je potpuno suha poslije 24 h.
Potrošnja: Oko 2.4-2.7 kg/m2, ovisno o tehnici nanošenja.
Rok trajanja i pohrana: 12 mjeseci u originalno zapakiranoj ambalaži. Pohraniti na temperaturi od +5 0C do +25 0C, zaštićeno od sunčeve svjetlosti i smrzavanja.
Pakiranje: 8 kg.[/read]
O NAMA

U siječnju 2017. godine uveli smo novu vrstu ponude u našem poslovanju kako bismo klijentima maksimalno olakšali izbor pa tako vršimo prodaju svih vrsta građevinskog materijala od čega se ističu visokokvalitetni proizvodi renomirane marke BEKAMENT. Naše skladište se nalazi na adresi Bjelovarska ulica 48, Sesvete, Zagreb.

Zadnje objave

JAVITE NAM SE

Tel. : 01/2001-204
E-mail trgovina: trgovinadomus@gmail.com
E-mail prodaja: prodaja@domus-projekt.hr

Tel. : 098/1756-028 ili 091/1501-150
E-mail fasade: fasade@domus-projekt.hr